După ce în 2007 a fost, timp de câteva săptămâni, consilierul ministrului integrării, Anca Boagiu, Syda, iubitul Elenei Băsescu, a fost singurul concurent pentru postul de secretar economic al Ambasadei Române la Paris. Evident, l-a şi câştigat.

De altfel, concursul organizat în data de 22 martie nu a fost anunţat public, cum prevede legea, şi nici nu există pe siteul ministerului, aşa cum ar fi fost normal, informează ziarul Libertatea. Sursele tabloidului susţin că, deşi lucra doar de câteva săptămâni în minister şi nu avea experienţă în domeniu, Bogdan Ionescu a obţinut nota maximă la concursul pentru funcţia de secretar economic de la ambasadă. Odată cu ocuparea postului de la Paris, Syda va primi şi o locuinţă în capitala Franţei. Contactat de reporterii Libertăţii, Bogdan Ionescu a afirmat că a participat la concurs, că nu ştie dacă l-a câştigat şi că nu ne poate da alte amănunte.

Mezina preşedintelui Traian Băsescu şi craiul de Dorobanţi Syda se vor căsători în luna iunie a acestui an. Cei doi au plănuit o ceremonie fastuoasă, demnă de poveşti cu prinţi şi cu prinţese. Petrecerea se va ţine fie la Palatul Ghica, fie la Palatul Ştirbey. Şi în privinţa naşilor, cei doi tineri au mers până la cel mai înalt nivel, numele vehiculate fiind cele ale premierului Emil Boc şi ale ministrului Adriean Videanu.