Cele 17 ţări care au evoluat în spectacolul de joi seară au fost Lituania, Armenia, Israel, Danemarca, Elveţia, Suedia, Azerbaidjan, Ucraina, Olanda, România, Slovenia, Irlanda, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Georgia şi Turcia.

Dintre acestea, calificate în finală, în ordinea anunţării: Georgia, Ucraina, Turcia, Israel, Irlanda, Cipru, Azerbaidjan, România, Armenia, Danemarca.

În decizia finală au contat în proporţie de 50% votul telespectatorilor şi 50% votul unui juriu de specialitate, iar astfel, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu sunt cotaţi cu a zecea şansă la câştigarea ediţiei 2010 a concursului muzical Eurovision.

Favorită să plece acasă cu trofeul este Azerbaidjan, urmată de Israel şi Suedia, potrivit cotelor afişate de casele de pariuri internaţionale.

Finala Eurovision va avea loc sâmbătă, la Oslo, şi va fi transmisă de postul public de televiziune. În ultimele zile, România a fost criticată în presa internaţională pentru faptul că a înscris în concurs o piesă atât de slabă calitativ, existând speculaţii că gestul ar fi fost deliberat. Nu de alta, dar ţările a căror melodie câştigă trebuie să organizeze competiţia în anul următor.