Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" din Oradea este gazdă, miercuri, cu începere de la ora 18, a jocului pe care prima reprezentativă a ţării noastre îl dispută în compania Ucrainei în cadrul grupei F a preliminariilor Campionatului European.

Jocul dintre cele două selecţionate contează pentru etapa a IV-a, după trei runde poloiştii "tricolori", situându-se în fruntea clasamentului, cu trei victorii, repurtate în faţa Ucrainei, în deplasare, Slovaciei şi Israelului.

În jocul din Ucraina, pe 30 martie, reprezentativa României s-a impus la o diferenţă de 13 goluri, cu 19-6, şi este mare favorită şi-n partida de miercuri, cu toate că-i lipsesc anumiţi jucători titulari. Este vorba de stranierii Cosmin Radu, Andrei Iosep, Andrei Buşilă şi Ramiro Georgescu, cei care sunt angrenaţi în această perioadă cu echipele de club în play-off-ul campionatelor naţionale din ţările în care activează.

O altă absenţă importantă din lotul echipei naţionale o constituie la acest joc şi lipsa jucătorului echipei CSM Oradea, Tiberiu Negrean, care este accidentat.

"Este un meci important, sper ca jucătorii care vor evolua şi care îi vor înlocui pe titulari să arate ce pot, că au valoare, fiindcă acum e momentul lor, pot demonstra că îşi merită locul în prima reprezentativă", a declarat antrenorul secund Ladislau Balanov. Tot miercuri, în grupa F, se mai întâlnesc echipele Slovaciei şi Israelului.

Prima clasată în grupă va disputa un meci de baraj cu o echipă situată pe poziţia secundă dintr-o altă grupă, în vederea calificării la turneul final al Campionatului European, programat în Olanda, la Eindhoven, în 2012.