Cel mai mare festival de fotografie din China are pe simeze imagini din România.

Multi-premiatul artist orădean Ovi D. Pop a fost invitat să expună la Beijing Photo Festival 2024, un eveniment organizat de cel mai mare club foto din China.

„Fotografiile mele din colecția «România Mea» au fost expuse și prezentate mass-mediei de către Jing Guo, președintele celui mai mare club din China, Shangtuf Image&Art”, a anunțat artistul pe Facebook, unde a publicat și imagini din timpul vernisajului, transmise de organizatori, Ovi D. Pop neputând să onoreze invitația de a participa la deschiderea festivalului.

În expoziție sunt cuprinse mai multe fotografii făcute de orădean cu drona, inclusiv în Bihor, imortalizând astfel forme geografice ori peisaje spectaculoase.

Cum Beijingul are peste 17 milioane de locuitori, adică aproape cât toată România, festivalul de fotografie din acest oraș are reputația unuia dintre cele mai mari din lume.

Ovi D. Pop a fost invitat să verniseze imagini în calitate de președinte al clubului foto Varadinum, care prin prisma activității s-a clasat pe locul 15 în lume în anul 2023, între fotocluburi. În plus, artistul orădean ocupă locul 27 în singurul top global întocmit de Societatea Fotografică din America.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!