Iluzioniştii orădeni Eduard şi Bianca au sărbătorit Ziua Naţională într-un mod inedit. Cei doi au făcut public un montaj video în care explică în felul lor o parte din lucrurile care au marcat România de-a lungul timpului.

Într-un montaj de puţin aproximativ două minute, postat pe pagina lor oficială de Facebook, cei doi povestesc despre "peisajele extraordinare" ale ţării, ilustrându-le – cum altfel – prin magie. Curioşii pot vedea, de pildă, cum un peştişor ce reprezintă cele 45 de specii de peşti care trăiesc în Delta Dunării "cade" dintr-o carte de joc sau îl pot vedea pe Contele Dracula, care sângerează la propriu când e împuns în inimă pe una dintre cărţile de joc care îl ilustrează.

Între altele, Eduard şi Bianca marchează inclusiv faptul că în 1884, Timişoara a fost primul oraş care a fost iluminat electric şi refac într-un mod spectaculos şi Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuşi.

"Sunt foarte multe lucruri unimitoare de spus despre România, dar noi ne bucurăm că am reuşit să surprindem o mică parte prin magia noastră", spune Eduard. "Într-adevăr, România este magică, şi nu doar de 1 Decembrie, ci în fiecare zi", conchide Bianca.

Vedeţi filmarea, în postarea de mai jos!