Orădenii vor sărbători Centenarul Marii Unirii şi printr-un spectacol cu muzică populară cântată de artişti celebri.

Primăria organizează, pe 25 noiembrie, concertul "România ne uneşte" la Arena Antonio Alexe, iar pe scenă vor urca Maria Dragomiroiu, Traian Jurchelea, Viorica Flintaşu, Zinaida Bolboceanu, Ionuţ Fulea, Sava Neagrean Brudaşcu şi Nicolae Furdui Iancu.

"Spectacolul va fi acompaniat de orchestra Ansamblului Profesionist Crişana şi va fi prezentat de Iuliana Tudor", a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Mihai Jurca, directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune.

În plus, pentru a promova folclorul bihorean şi pentru a susţine artiştii la început de drum, pe scenă vor urca şi trei tineri bihoreni, Ioana Urs, Vlad Ştef şi Simona Gherman. "Încercăm să pregătim şi o surpriză, cei trei să aibă şi un moment dedicat celor mai importanţi artişti folclorici din Bihor care din păcate nu mai sunt azi printre noi", a mai spus Jurca.

Biletele pentru spectacol vor fi puse în vânzare vineri, în piramida Primăriei, la preţul unic de 10 lei, indiferent că sunt pentru cele 500 de locuri disponibile pe suprafaţa de joc din arenă, fie pentru cele 1.000 de locuri din tribune.

Accesul în sală se va face cu două ore înainte de începerea spectacolului. De menționat că este interzisă intrarea în sală cu orice tip de recipient pentru băuturi (apă, suc, alcool, cafea etc). În incinta Sălii Sporturilor va exista un punct de alimentație publică de unde spectatorii își vor putea cumpăra cele necesare.