Ziua Naţională a României va fi sărbătorită, la Oradea, prin ceremoniile militare tradiţionale, dar şi printr-un mega-concert de muzică populară, care se va ţine cu câteva zile mai devreme. Concertul, intitulat "România ne uneşte", va avea loc pe 26 noiembrie, de la ora 18, la Arena Antonio Alexe.

"E un eveniment care prefaţează sărbătoarea de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, şi va cuprinde recitaluri ale unora dintre cei mai iubiţi artişti folclorici din România şi nu numai", a spus, joi, într-o conferinţă de presă Mihai Jurca, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) din subordinea Primăriei.

Invitaţi sunt Nicolae Furdui Iancu, Ionuţ Fulea, Sava Negrean, Veta Biriş, Cornel Borza şi Florica Zaha. Aceştia vor fi acompaniaţi de Orchestra Naţională de Muzică Populară "Lăutarii" din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros. Orchestra a apărut timp de mai mulţi ani în emisiunea "Odată-n viaţă" de la TVR. Spectacolul va fi prezentat de Iuliana Tudor.

În Arena Antonio Alexe, care va fi transformată în sală de concert, vor fi disponibile 1.500 de locuri. Preţul unui bilet este modic, de 10 lei. Biletele vor putea fi cumpărate, începând de luni, 13 noiembrie, din Piramida din Primărie, adică Centrul de Relaţii cu Publicul de la parterul clădirii.