CNN recomanda Romania drept o destinatie care iti va schimba viata intr-o aventura. Site-ul televiziunii americane de stiri prezinta povestea unei femei care sta in Romania de un an de zile si nu ar mai pleca.

Natalie Montanaro are 52 de ani, este din Charleston, Carolina de Sud si lucreaza ca voluntar intr-un satuc de langa Moinesti - Brusturoasa.

"Totul este foarte vechi, comparativ cu ceea ce avem noi. Sunt foarte multe animale, in special gaini, cai si vaci. Trebuie sa te feresti din strada atunci cand vin vacile de la pascut", povesteste femeia despre lucrurile care au impresionat-o pe strada principala din satucul bacauan.

Montanaro e profesoara de engleza pentru copiii de gradinita si pentru toti elevii scolii primare, indiferent de varsta. Dupa orele de scoala tine cursuri de folosire a calculatorului, dar se mandreste cu lectiile de gatit. Americanca este pur si simplu extaziata de bucataria romaneasca.

Apreciaza in special faptul ca mancarea este preluata direct din gradina sau de la animale, asa ca a deschis si ore de gatit la care foloseste numai ingrediente bio si eco. Le preda elevilor cu varste intre 12 si 15 ani o data pe luna si cursuri de bucatarie internationala.

"Ii invat despre diverse feluri de a pregati mancarea, alegerile sanatoase, cum sa aleaga alimentele bune de cele stricate, metode diferite de a face bucatarie, termenele de valabilitate, uneltele din diferite culturi, precum si cooperare, conversatie la cina si cum sa asterni o masa in functie de specificul unei tari", spune Montanaro.

Pana acum, americanca a fost acceptata ca un soi de cronicar strain al unei vieti patriarhale, din vremuri uitate. Oamenii o accepta asa cum e, desi de multe ori este singura persoana cu un aparat foto la o inmormantare sau la o petrecere campeneasca.