Pentru a descoperi celei mai bune maşini pentru un tur al Europei, Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May au fost trimişi de producătorii emisiunii în România, chiar dacă ei se gândeau la Franţa, Italia sau Germania.

Cei trei şi-au ales trei maşini decapotabile cu sute de cai-putere sub capotă, toate mai scumpe de 140.000 de lire. Astfel, Clarkson a filmat într-un Aston Martin DBS Volante V12, Hammond - într-un Ferrari California V8 şi James - într-un Lamborghini Gallardo Spider V10.

Aventura britanicilor a început pe litoral, la Mamaia, unde credeau că bolizii lor or să rupă gura târgului, însă au observat cu stupoare că se integrează pefect în "salonul auto" care cuprindea un Jaguar, trei Ferrari, un Porsche şi un Audi R8. "Credem că, dacă vii aici cu o maşină de 168.000 lire, e ca şi cum te-ai duce în Sudan îmbrăcat în mâncare", spune Clarkson. Cei trei opresc în parcarea unui hotel de lux şi îşi dau seama că se integrează perfect în peisaj, aşa că toate planurile lor de a epata sunt năruite.

În timp ce privesc la bolizii înmatriculaţi în România aliniaţi în parcare şi străzile pline de "playboy ruşi", trece pe lângă ei o Dacia Sandero la care se uită ca la... maşini străine. James spune că de doi ani se gândeşte la maşina aceasta, însă nu are timp să admire autoturismul pentru că echipa primeşte într-un plic provocarea producătorilor: să găsească un drum făcut pe vremea "dictatorului Ceauşescu", considerat "cel mai bun drum din lume", însă abia pot pronunţa numele de "Transfăgărăşan". Dacă Hammond şi Clarkson găsesc ruta pe GPS, May constată că România nici măcar nu e trecută în baza de date a Lamborghini.

Când ajung aproape de Transfăgărăşan, încep jocul pentru care au venit în România. După ce constată că "drumul e plin de hopuri ca faţa unui adolescent de coşuri", cei trei rămâni fără cuvinte văzând curbele Transfăgărăşanului.

"E ca şi cum ar fi adunate aici cele mai tari curbe de la toate circuitele din lume. E perfecţiunea automobilistică", constată britanicii. "Este divin, este cu adevărat cel mai bun drum din lume. Putem să rămânem aici? Pentru totdeauna?", au spus cei trei.