Echipa naţională a României a pierdut, sâmbătă seara, meciul împotriva selecţionatei Bosniei-Herţegovina, din preliminariile Campionatului European, la fluierul final al partidei, scorul fiind de 2-1 pentru Bosnia, echipa gazdă.

Primul gol al partidei a fost înscris de România, prin Marica, în minutul '29, care a şutat din careu cu stângul din foarfecă laterală, după o centrare a lui Raţ. Golul spectaculos al atacantului român nu a fost însă urmat şi de altele, iar în minutul '64, echipa gazdă a egalat prin Ibisevici, care a marcat cu capul în poarta apărată de Pantilimon.

Bosnia şi-a pecetluit victoria spre sfârşitul disputei, în minutul '83, când Dzeko a marcat după ce portarul naţional a respins în faţă o minge deviată de Ropotan.

Meciul împotriva Bosniei a fost primul în care Adrian Mutu a revenit pe teren după o pauză mai lungă, însă Gabriel Tamaş a fost căpitan. Chivu şi Săpunaru au stat în tribune, nefiind apţi de joc.

Înfrângerea în faţa Bosniei-Herţegovina îi distruge naţionalei şansele de a se califica la Campionatele Europene din 2012, în proporţie de 99%. Următoarea partidă pe care naţionala României o va juca va fi împotriva naţionalei din Luxemburg.


Clasamentul grupei D, în preliminariile Euro 2012

Franţa 12 p
Belarus 8 p
Albania 8 p
Bosnia 7 p
România 2 p
Luxemburg 1 p