Și în 2022, România a fost țara cu cele mai multe decese din cauza accidentelor rutiere din Uniunea Europeană, calculul fiind făcut prin raportare la un milion de locuitori. Astfel, anul trecut, în România au murit 86 de persoane la un milion de locuitori, confom datelor publicate marți de Comisia Europeană.

„Clasamentul general al ratelor de decese la nivel de țară nu s-a schimbat semnificativ de la începutul pandemiei, cele mai sigure drumuri rămânând cele din Suedia (21 de decese la un milion de locuitori) și Danemarca (26 per milion), în timp ce România (86 per milion) și Bulgaria (78 per milion) au raportat cele mai ridicate rate de decese în 2022. Media UE a fost de 46 de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori”, se arată într-o informare publicată pe site-ul ec.europa.eu.

În 2022, aproximativ 20.600 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere în Uniunea Europeană, ceea ce reprezintă o creștere de 3% față de 2021, pe fondul reluării nivelurilor de trafic după pandemie. Totuși, s-au înregistrat cu 2.000 mai puține decese (-10%) în raport cu anul 2019, care a precedat pandemia. „Obiectivul UE și ONU este reducerea la jumătate a numărului de decese până în 2030”, au mai transmis reprezentanții Comisiei Europene.

(sursa imaginii: transport.ec.europa.eu)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!