România va trece la ora de iarnă în noaptea de sâmbătă spre duminică. Ora 4 va deveni ora 3, deci vom dormi cu o oră în plus. Potrivit Libertatea.ro, de duminică, deci, România va reveni la Timpul Legal Român, ora standard a Europei de Est + 2 UTC. 

Conform medicilor, schimbarea orei poate afecta organismul, mai ales în rândul persoanelor vârtsnice şi a copiilor, subliniază aceeaşi sursă. Astfel, doctorii precizează că, după modificarea orei, pot apărea insomnii, dureri de cap, nervozitate şi oboseală. De asemenea, ne putem confrunta cu astenie, vertij, irascibilitate, anxietate, tulburări de concetrare sau modificarea apetitului.

În ceea ce-i priveşte pe cei vârstnici, aceştia se pot confrunta şi cu probelem legate de medicaţie, pe care o iau la ore fixe.

"În noaptea de 24/25 octombrie 2020, când ora 4:00 AM devine ora 3:00 AM, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4:00 AM vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale", au anunţat pe această temă reprezentanţii CFR.