România va trimite o echipă de salvare în Albania, ţară lovită, marţi dimineaţă, de un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter. Seismul a avut loc la aproximativ 40 de kilometri de capitala ţării, Tirana.

Potrivit Digi24, de luni seară până marţi dimineaţă au avut loc 15 cutremure cu magnitudine peste 3, în aceeaşi zonă. Cel mai mare dintre ele este cel de 6,3, urmat la scurt timp de o replică de 5,3.

 Cel mai grav afectat este Durres, al doilea oraş ca mărime din Albania. Este şi localitatea cea mai apropiată de centrul seismic al cutremurelor produse în ultimele 9 ore, arată sursa citată.

Potrivit libertatea.ro, până marţi după amiază autorităţile anunţaseră cel puţin 15 morţi şi 325 de răniţi, însă autorităţile se aşteaptă să crească, dat fiind că numeroase persoane ar putea fi prinse sun dărâmături.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, în cursul zilei de marţi, că 52 de români vor ajunge, cu două avioane MapN, în cursul zilei de marţi, pentru a ajuta la căutarea celor prinşi sub dărâmături în urma cutremurului dvastator din Albania.

"Este o misiune de căutare, salvare, nu medicală. Vom pleca în câteva ore, cu ajutorul forţelor de la forţelele aeriene, echipa noastra va fi acolo în cursul serii de astăzi. Când se ajunge acolo, autorităţile naţionale repartizează echipa într-un sector de intervenţie. Echipa trebuie să fie independentă să aibă tot ce le trebuie, mâncare, apă. Echipa va acţiona în zona respectivă până se decide oprirea operaţiunilor de salvare", a declarat Raed Arafat, şeful DSU, potrivit Digi24.

MAE a anunţat că nu există niciun român printre victimele cutremurelor.