O echipă de salvatori trimisă din România în Turcia a reușit să scoată încă o persoană de sub dărâmături. Operațiunea a fost extrem de dificilă și a durat 12 ore pentru scoaterea unui bărbat de 35 de ani de sub rămășițele unui bloc de 6 etaje prăbușit complet. Bărbatul a rezistat sub o grindă de beton aproape 150 de ore, informează Digi24.

Duminică dimineață, „echipa RO USAR 2 a salvat de sub dărâmături un bărbat în vârstă de 35 ani, după o misiune continuă de 12 ore”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a ISU București-Ilfov.

„După ce a fost identificată victima, cu ajutorul senzorilor de amplificare a sunetelor, salvatorii au realizat în mod progresiv accesul printre elementele prăbușite, pentru a-i oferi o mască cu oxigen. În acțiunile de salvare a fost implicat personal medical și voluntari turci. Această reușită le dă salvatorilor puterea de a continua până la capăt. Mai există speranță!”, se mai arată în informare. 

Bărbatul fusese surprins de cutremur pe casa scării, într-o clădire de 6 etaje ce s-a prăbușit complet.

„Victima, prinsă sub grinda de beton de la nivelul etajelor superioare era conștientă și cooperantă. Echipa medicală SMURD a acordat îngrijirile de specialitate care se impuneau victimei, aceasta fiind mai apoi predată ambulanței, aflată la fața locului”, a informat și Departamentul pentru Situații de Urgență.

Tot DSU subliniază că operațiunea a fost desfășurată de al doilea modul mobilizat în Republica Turcia, format din echipa de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD și echipaj cu personal canin specializat în căutare-salvare.

În diferite zone afectate de cutremurele catastrofale, atât în Turcia, cât și în Siria sunt găsiți supraviețuitori, chiar dacă a trecut aproape o săptămână de la producerea seismelor. 

Bilanţul deceselor depășea duminică dimineaţa 28.000. Secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare şi coordonator al ajutorului de urgenţă, Martin Griffiths, a spus că numărul ar putea să se dubleze. Tot el a avertizat că intervențiile de salvare nu sunt destul de extinse, în special în Siria. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!