Românii care locuiesc în Ungaria şi cei cu dublă cetăţenie vor putea reveni duminică în ţara vecină fără a intra în carantină, dacă dovedesc cu abțibildul "votat", aplicat pe cartea de identitate, că au fost să voteze la alegerile locale.

Potrivit Digi24, Tamás Menczer, secretar de stat în Ministerul de Externe de la Budapesta, a anunţat vineri printr-un mesaj video că alegătorii şi copiii lor se vor putea întoarce fără nicio restricţie începând de duminică, de la ora 8, până luni, la ora 21, folosind oricare dintre punctele de trecere ale frontierei româno-maghiare.

Secretarul de stat a declarat că prezenţa la vot a tuturor celor interesaţi este un lucru important, fapt pentru care aceştia nu vor fi supuşi carantinei.

Pentru a reduce infectările cu COVID-19, Ungaria şi-a închis graniţele timp de o lună, începând din 1 septembrie.

Inclusiv cetăţenii ungari care se întorc din străinătate sunt obligaţi să intre în carantină pentru 14 zile sau să prezinte două teste negative suportate pe propria cheltuială.

Autorităţile din ţara vecină permit doar tranzitul pentru o perioadă de până la 24 de ore, cu condiţia ca solicitanţii să poată prezenta documente din care să rezulte scopul deplasării şi ţara de destinaţie.