Condițiile de călătorie în Turcia se schimbă, după ce președintele turc Recep Tayyip Erdogan a semnat un decret care prevede că românii vor putea să meargă în vacanță fără a avea nevoie de pașaport și, deci, de viză. Ei vor putea intra în Turcia și folosind doar cartea de identitate.

Cetățenii români pot călători în acest fel dacă șederea lor nu va depăși 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile. 

„Cetăţenilor români care deţin o carte naţională de identitate li se acordă scutire de viză pentru călătoriile lor turistice şi tranzitul către Turcia cu o şedere de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, conform articolului 18 din Legea nr. 6458 privind străinii și protecția internațională”, se arată în decretul citat de G4Media.ro. 

Decretul - semnat de președintele turc în contextul vizitei oficiale a premierului Marcel Ciolacu la Ankara - a fost publicat marți în Monitorul Oficial turc, conform Hotnews.ro. 

Până în prezent, cetățenii români erau nevoiți să aibă pașaport cu o valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrării în Turcia. Nu se permitea intrarea cu cartea de identitate românească.

Turcia este una dintre destinațiile de vacanță preferate de români. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!