Un român este implicat într-un caz incredibil. Bărbatul a fost la un pas de moarte, după ce a zburat de la Viena la Londra, agăţat de trenul de aterizare al unui avion. Românul a supravieţuit datorită faptului că aeronava a zburat la altitudine mică din cauza unei furtuni, informează romaniantimes.at.

Bărbatul în vârstă de 20 de ani a îngheţat bocnă stând agăţat de trenul de aterizare al avionului. El a fost internat într-o clinică din Londra din cauza unei hipotermii grave.

Un purtător de cuvânt al Autorităţii Aviatice Civile din Marea Britanie a declarat că românul care a făcut blatul pe ruta Viena - Europa este "foarte norocos" că a scăpat cu viaţă, adăugând că au mai existat cazuri de oameni care au încercat să călătorească în acest mod inedit, însă tentativele lor s-au sfârşit prost, în majoritatea cazurilor.

"Dacă nu reuşesc să se adăpostească în locul potrivit, riscă să fie striviţi când trenul de aterizare se ridică. De asemenea, ei riscă să rămână fără oxigen sau să intre în hipotermie. Chiar dacă supravieţuiesc condiţiilor extreme de zbor, riscă să-şi piardă cunoştinţa, ceea ce înseamnă că vor cădea când trenul de aterizare este coborât", a precizat purtătorul de cuvânt.

"Românul s-a strecurat pe sub gardul aeroportului, apoi şi-a găsit refugiu în primul avion care i-a ieşit în cale. Habar nu avea unde urma să se îndrepte acesta", a explicat Paul Kleeman, purtătorul de cuvânt al aeroportului din Viena.