Potrivit unor surse medicale, orădeanca de 23 de ani a înghiţit un pumn de medicamente pentru că părinţii, care fac parte din secta Martorii lui Iehova, nu o lasă să îşi continue relaţia cu iubitul ei, ortodox. "Nu este la prima tentativă. Recent, a vrut să se arunce sub tren, din cauză că ea şi băiatul se iubesc foarte mult, dar părinţii nu îi lasă", a explicat un medic.

A refuzat internarea

Tânăra a fost găsită chiar de prietenul ei şi a fost transportată la spital de un echipaj al Ambulanţei, duminică seară. Contactat de BIHOREANUL, dr. Hadrian Borcea, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor şi SMURD, a afirmat că pacienta le-a declarat medicilor că a înghiţit foarte multe medicamente, dar nu ştia să precizeze exact ce.

"I s-a făcut spălătură gastrică, i s-au administrat medicamente pentru eliminarea substanţelor, după care a refuzat să rămână internată sau să fie dusă la Psihiatrie", a precizat Borcea, confirmând totodată că fata a mai încercat să-şi pună capăt zilelor, dar neputând să indice exact modalitatea aleasă de aceasta.

BIHOREANUL a găsit-o atât pe fată, cât şi pe iubitul ei, dar amândoi au refuzat orice discuţie pe această temă. "Este o problemă religioasă", a spus prietenul ei, afirmând doar că iubita lui a fost la primul gest de acest gen.

Prozelitism hulit

Până la Revoluţie, membrii sectei Martorii lui Iehova erau marginalizaţi de regimul comunist şi de societate. Martorii se consideră "închinători la adevăratul Dumnezeu, căruia îi place să i se spună pe nume: Iehova". Dar, ca toţi neoprotestanţii, ei nu acceptă tainele creştine şi neagă tradiţia creştină, drept urmare, căsătoriile cu membrii aparţinând altor culte sunt interzise.

Doctrina iehoviştilor interzice efectuarea serviciului militar, respinge justiţia, asistenţa medicală, transfuzia de sânge şi interzice consumul de carne. Organizaţia Martorii lui Iehova e împotriva existenţei naţiunilor, a statelor naţionale şi a guvernelor, militând pentru un guvern mondial, al lui Iehova. În concepţia Martorilor, toate guvernele şi naţiunile creştine sunt vinovate de răul din lume, sunt perfide şi mincinoase, motiv pentru care "vor răspunde în faţa lui Iehova". Totodată, membrii acestei secte practică zeciuiala, adică trebuie să plătească sectei 10% din toate veniturile.

Iehoviştii sunt în continuare huliţi de preoţii ortodocşi şi pentru practicile şi principiile violente pe care le au. De altfel, acestea sunt motivele pentru care iehovismul a fost interzis în mai multe ţări democratice, fiind catalogat drept "periculos pentru societate".