Bucurie mare printre fanii fotbalului: echipa națională a României s-a calificat la Campionatul European de Fotbal 2024 de pe primul loc în Grupa I, după ce, marți seara, a câștigat meciul cu Elveția. Astfel, a adunat în total 22 de puncte în campania de calificare. 

Partida a avut loc pe Arena Națională din București, în fața a circa 50.000 de spectatori care au creat o atmosferă de sărbătoare, căci tricolorii erau deja calificați după victoria obținută, cu 2-1, în meciul cu Israel. Atunci, unul dintre golurile selecționatei României a fost înscris de orădeanul George Pușcaș.

Întâlnirea cu Elveția s-a încheiat cu scorul de 1-0, unicul gol al meciului fiind înscris de Denis Alibec în minutul 50. 

La final, tricolorii s-au bucurat sub o ploaie de confetti și s-au fotografiat lângă un banner cu mesajul „Deutschland, wir kommen” (Germania, venim!). 

Inquam Photos / Octav Ganea

„Închidem într-o manieră fabuloasă această campanie de calificare. Nu am cuvinte să-mi exprim recunoștința pentru acești băieți minunați, pentru caracterul lor, pentru comportamentul lor, pentru valoarea pe care au arătat-o. Dacă am un merit în toată treaba asta, probabil că acela este că am crezut necondiționat în ei și am reușit să-i conving și pe ei ce pot face...”, a spus, la final, Edward Iordănescu, pentru Digi Sport.

Inquam Photos / Octav Ganea

Pentru reprezentativa noastră va fi a 6-a participare la un Campionat European, după EURO 1984, EURO 1996, EURO 2000, EURO 2008 și EURO 2016.

Cel mai bun rezultat al tricolorilor a fost cel obținut în 2000, când s-au calificat în sferturile de finală, unde au pierdut însă cu Italia. La celelalte turnee finale, România nu a trecut de grupe.

Turneul final din 2024 se va desfășura în perioada 14 iunie - 14 iulie pe mai multe stadioane din Germania. 

S-au calificat la Campionatul European din 2024: Germania, Belgia, Franța, Portugalia, Scoția, Spania, Turcia, Austria, Anglia, Ungaria, Slovacia, Albania, Danemarca, Olanda, România, Elveția, Serbia, Cehia, Slovenia, Italia și Croația. Ultimele 3 locuri vor fi stabilite prin barajele din Liga Națiunilor.

Tragerea la sorți a grupelor Euro va avea loc la Hamburg, pe 2 decembrie, de la ora 19:00.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!