Compania naţională - mai bine zis grecească - de telefonie se dovedeşte activă numai când e să încaseze facturile sau să inventeze noi servicii prin care să păstreze cât poate din clienţii momiţi de ceilalţi operatori de telefonie. Când sunt solicitaţi în schimb la deranjamente, sau la remedierea unor lucrări neîntreţinute, cei de la Romtelecom se mişcă în ritm de melc.

Aşa s-a întâmplat joia trecută, când un cablu telefonic a blocat o zi întreagă o intersecţie din Oradea, fără ca specialiştii companiei să catadicsească să îl înlăture.

Firul, parte a unor adevăraţi colaci care înclină deja jalnicii stâlpi de telefonie din lemn, rămaşi de pe vremea comunismului, a căzut şi s-a întins de-a curmezişul intersecţiei străzilor Biruinţei şi Mircea Eliade, încurcând traficul auto. Locuitorilor din zonă şi şoferilor le-a fost frică să se atingă de firul neizolat, căci nu ştiau dacă e unul de curent electric sau unul inofensiv, de telefonie.

Oamenii au apelat, însă, telefonic, mai multe autorităţi şi companii, pe ghicite, pentru a veni să remedieze defecţiunea. Degeaba. O zi întreagă firul a zăcut atârnat „cu burtă", spre disperarea conducătorilor auto, care se chinuiau să îl ocolească. Poliţia Comunitară a sesizat de două ori Romtelecom să vină să înlăture problema, dar compania n-a catadicsit să îşi trimită oamenii în teren decât cândva în noaptea de joi spre vineri.

În concluzie, dacă v-a deranjat povestea cu firul, ştiţi pe cine trebuie să pedepsiţi. Prin renunţarea la abonament, cum altfel?