Cu cât se apropie momentul în care Proiectul de la Roşia Montană ar putea fi dezbătut în Parlament, protestele faţă de exploatarea minieră se intensifică. În cea de-a opta zi de manifestaţii, opozanţii proiectului au făcut un marş de amploare în Capitală: circa 10.000 de persoane. Ei au fost sprijiniţi şi de alţi români care s-au strâns să protesteze în mai multe oraşe din ţară, inclusiv Oradea.

Centrul Capitalei a fost blocat duminică seară, de protestatari. Ca în fiecare seară, aceştia au scandat "Uniţi, salvăm Roşia Montană!" şi afişează bannere şi pancarte cu mesaje printre care "Sănătate - da, cianură - nu", "Anulaţi legea distrugerii Roşiei Montane ACUM! şi "Implicarea resuscitează ţara".

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, a precizat, la Digi24, că sunt detaşaţi la manifestaţie circa 300 de jandarmi. El precizează că, deşi nici unul dintre protestele ultimelor opt zile nu a fost autorizat, nu au avut loc incidente, iar comunicarea dintre forţele de ordine şi manifestanţi a fost continuă şi eficientă.

Citeşte cum a fost protestul de la Oradea în articolul "Peste 250 de oameni la protestul împotriva exploatărilor de la Roşia Montană: Luaţi legătura cu parlamentarii, n-au mandat să ne vândă ţara!"