În ciuda administraţiei liberale, Oradea devine un oraş tot mai roşu. Primăria extinde "zona 0" de parcări, adică locurile marcate cu roşu instituite în 2021, pentru care ora de ocupare costă dublu faţă de cele galbene, adică 8 lei.

La vremea înfiinţării parcărilor cu durată limitată, primarul Florin Birta lămurea că acestea vor fi înroşite în zona centrală pe o rază de 300 metri de garajele supra şi subterane construite de municipalitate, astfel încât şoferii să aibă o alternativă mai ieftină în aceste parcări.

Acum, însă, Primăria îi obligă pe şoferi la plimbări mai lungi. Zilele trecute, au fost înroşite toate locurile de pe Aleea Emanuil Gojdu, prin spatele Colegiului Gojdu şi Facultăţii de Medicină, precum şi cele din strada Libertăţii.

Explicaţia e aceeaşi: orădenii au în proximitate parcări supra sau subterane, unde îşi pot lăsa maşinile mai ieftin şi fără să aglomereze carosabilul. Numai că "proximitatea" nu e chiar aşa accesibilă.

De la Colegiul Gojdu până la parcarea din strada Independenţei, cea mai apropiată, este o distanţă de peste 600 metri, iar din strada Libertăţii până la parcarea din spatele Tribunalului sunt 500 metri.

Ce-i drept, Primăria urmează să mai deschidă una pe strada Iosif Vulcan şi alta sub Catedrala Ortodoxă din Centrul Civic, dar, după cum se vede, s-a grăbit să-i suprataxeze pe şoferi înainte ca acestea să fie date în folosinţă.

Dovedind, din nou, că are "pasul" ultra-rapid când vine vorba de încasat bani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!