După ce în prima ediţie a proiectului "Digitalizare prin plantare", membrii Rotaract Club Oradea au reuşit, cu sprijinul celor care au donat, să planteze 1.500 de copaci şi, în acelaşi timp, să cumpere 8 tablete pe care le-au predat unor şcoli, aceştia au lansat o a doua ediţie a proiectului şi cer sprijinul orădenilor. 

Tablete pentru şcolari

Rotaract Club Oradea a gândit campania "Digitalizare prin plantare" pentru a contribui la ameliorarea unor probleme stringente ale societăţii, pe de o parte cele de mediu, în special defrişările, iar pe de altă parte nevoia de digitalizare în şcoli, în special în contextul pandemiei. 

Concret, pentru fiecare 30 de lei donaţi, organizaţia Rotaract Club Oradea îşi asumă responsabilitatea de a planta câte un copac în zona metropolitană Oradea. "Fondurile strânse vor fi utilizate pentru a întâmpina nevoile elevilor, prin achiziţionarea unor tablete în scopuri educaţionale. Elevii, atent selecţionaţi, nu dispun de o situaţie financiară care să le permită achiziţionarea unor asemenea tablete, sau prezintă cazuri sociale defavorizate, sub diferite forme", au transmis reprezentanţii Rotaract. 

Aceştia subliniază că plantările sunt făcute de membrii Rotaract, Rotary şi Interact, cu respectarea regulilor de prevenire a răspândirii Sars-Cov-2. 

Noi plantări

Ediţia a doua a campaniei se desfăşoară în perioada 25 martie - 11 aprilie. Plantările sunt făcute în Sântandrei, la intrarea în sat pe drumul cel nou.

Cum puteţi ajuta? Prin donarea a cel puţin 30 de lei fie prin transfer bancar (în contul bancar al Asociaţiei ROTARACT CLUB ORADEA, Cont: RO 22 BTRL 0050 1205 K442 46XX deschis la Banca Transilvania cu mesajul "Plantare"), fie online, cu cardul, pe pagina oficială rotaractcluboradea.ro.

După prima ediţie a proiectului, cele 8 tablete cumpărate au fost donate Şcolii Gimnaziale nr. 1 Tileagd, respectiv Liceului Tehnologic nr. 1 Cadea. De data aceasta, Rotaract Club Oradea se orientează "spre alte şcoli în care sunt copii care nu au acces facil la educaţia online".