Bihorel a aflat că bârfa legată de blatul comis de şeful Romsilva Bihor, Liviu Laza Matiuţă, care ar fi manevrat luna trecută concursul pentru funcţia de contabil şef la Ocolul Silvic Sudrigiu doar ca s-o angajeze pe Dafina Porge, cumnata primarului PDL din Vaşcău, are cam tot atât adevăr ca poveştile de la Radio Erevan.

Concursul n-a fost organizat de Romsilva Bihor, ci de conducerea Regiei Naţionale a Pădurilor, iar femeia cu pricina nu era o vinitură în instituţie, ci avea vreo 20 de ani vechime ca şi contabil la Ocolul respectiv, singura ei vină fiind aceea că n-a avut contracandidat care să fi îndeplinit condiţia impusă de lege, şi anume 5 ani într-o funcţie similară.

Ca atare, blatul a fost doar în capul celui care a lansat balivernele, adică ex-vicele de Vaşcău, Daniel Coroiu, aflat într-un război pe viaţă şi pe moarte cu primarul şi cu consilierii PDL care l-au schimbat din funcţie, printre care se numără şi şeful de la Romsilva. Oricum, nimeni nu s-a supărat. "Până la urmă, orice-ar face, el iese tot pe locul doi", zice Matiuţă.