Tinerii clubului Lions, numiţi "Leo Black Eagle", au organizat joi seara, la Casa de Cultură a Sindicatelor spectacolul "Florica Ungur - O viaţă închinată cântecului", pentru a strânge fonduri care urmează să ajungă la cunoscuta artistă de muzică populară, grav bolnavă. De altfel, Florica Ungur, în vârstă de 72 de ani, nu a fost prezentă la eveniment.

Loredana Roxin, prezentatoarea spectacolului, a citat dintr-un interviu dat de "doamna cântecului popular bihorean", care spunea că "A cânta este sinonim cu a modela lumea după măsura ta. Omul trebuie să-şi găsească fericirea în interiorul sufletului său, iar eu încerc să le ofer câte un strop din lumina mea interioară".

După ce au fost primiţi de tineri îmbrăcaţi în costume populare cu pâine şi sare, spectatorii i-au putut asculta cântând pe tinerii artişti Dana Ionela Jurjuţ (căreia Florica Ungur i-a fost maestră), Mihaela Popa, Ioana Urs şi Paul Ananie, cântând doine şi cântece ritmate în acompaniamentul orchestrei "Rapsodia Bihoreană".

Moderatoarea evenimentului le-a citit celor prezenţi şi un mesaj din partea Mărioarei Murărescu, care îşi transmitea solidaritatea faţă de Florica Ungur şi îi anunţa pe orădeni că ediţia din această duminică a emisiunii Tezaur Folcloric îi va fi dedicată artistei orădene.

Deşi era programat să cânte ultimul, preotul Cristian Pomohaci a ţinut să intre imediat după reprezentaţia Otiliei Haragoş şi Ansamblului Bihorul, spunând că doreşte să cânte o priceasnă (cântare bisericească) pentru Florica Ungur. "O preţuiesc pe domnia ei şi vreau ca prin cântecul meu să aduc o rugăciune pentru dânsa", a spus acesta.

Pomohaci a fost urmat de Antonela Ferche Buţiu şi Cornel Borza, primit cu aplauze intense şi chemat de două ori la "bis" de orădeni. "Pe oriunde merg mă mândresc că sunt bihorean, iar pe doamna Florica Ungur o aşteptăm aici pe scenă, pentru că a trăit mereu pentru lume", a spus Cornel Borza.

Spectacolul a continuat cu recitalurile Iulianei Băican Chelu, Elvirei Lelinţiu, Tiberiu Ceia, Nicolae şi Nicuşor Mureşan, fiind încheiat de un moment în care tinerii clubului Leo Black Eagle au urcat pe scenă şi, împreună cu publicul, au cântat cea mai cunoscută melodie a Floricăi Ungur, "Bate vânt de la Orade".

Toate fondurile strânse în cadrul spectacolului vor ajunge la artistă, care necesită tratamente speciale. Organizatorii nu au precizat afecţiunea de care aceasta suferă.