"Rupe asfaltul!", a fost una dintre încurajările pe care le-au primit, duminică dimineață, cei peste 500 de alergători care au luat startul la o cursă prin centrul oraşului, cu prilejul celei de-a 11-a ediţii a concursului Oradea City Running Day.

Indiferent că au participat la cursa populară, pe un traseu de 5 kilometri, la semimaraton ori ştafetă, alături de colegi și prieteni, alergătorii au demonstrat anduranţă şi ambiţie.

Startul s-a dat la ora 10, în Piaţa Ferdinand, când cei peste 500 de concurenţi înscrişi au început cursa.

Sportivii, amatori sau profesionişti, au optat pentru una din cele cinci probe: cursa populară, pe o distanţă de 5 km, ştafeta semi-maraton (4 ture de câte 5,2 km), un traseu individual de 10 km, semimaraton individual, pe o distanţă de 21 km, iar cei cei mai mici au putut concura la Crosul copiilor.

Anul acesta, fondul de premii este de 6.000 de lei, oferit de sponsorul competiției.

"Premiile în bani se vor acorda câştigătorilor de la categoriile open la 5, 10 şi 21 de kilometri. De asemenea, învingătorii de la categoriile de vârstă sunt premiaţi şi ei cu medalii", a declarat pentru BIHOREANUL Deme József, organizatorul concursului, din partea clubului Xterra Sport Bihor.

La competiţie s-au înscris şi familii cu copii.

"Anul trecut au participat doar fiicele mele, dar acum concurez şi eu alături de Dora şi Sofia. Atmosfera e foarte faină, avem emoţii, dar cu siguranţă ne vom descurca", a mărturisit Monica înainte de probă. 

Primii alergători care au ajuns la linia de finish, în circa 30 de minute, au fost cei care au participat la cursa de 5 km și cei din echipele de ştafetă, care au parcurs o "buclă" din traseul ce a străbătut străzile dintre Piaţa Ferdinand şi podul Carol I.

Pe parcursul cursei, susţinătorii i-au aplaudat şi încurajat pe concurenţi. "Rupe asflatul", "Hai că poţi", "Bagă mare", au fost câteva dintre îndemnurile privitorilor.

"N-a fost uşor deloc, pentru că nu am apucat să mă antrenez mult zilele trecute, dar a meritat. Când alergi, uiţi de tot ce se întâmplă în jurul tău, eşti doar tu", a spus Andrea, care a a ajuns la finish după cursa de 5 kilometri.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!