Traficul pe mai multe străzi din Oradea, inclusiv pe şoseaua de centură, a fost îngreunat, în urma furtunii puternice care a cuprins, vineri după amiază judeţul Bihor.

Mai mulţi cititori au semnalat BIHOREANULUI că strada Ogorului era, în jurul orei 16.25, complet blocată, iar pe majoritatea străzilor, ca de pildă Horea, Cantemir, Decebal, Tudor Vladimirescu, se circula foarte greu din cauza apei, care măsura zeci de centimetri.

Mai multe tramvaie au fost blocate în trafic, din cauza lipsei de curent. De altfel, pana de curent a afectat mai multe zone din oraș.

În asemenea situaţii, poliţiştii le recomandă şoferilor să îşi păstreze calmul, să circule cu atenţie şi cu viteză redusă, să mărească distanţa între autovehicule, să pornească sistemul de dezaburire şi ştergătoarele de parbriz.

La ora 16.30, la Lotus Center, parcarea era inundată, apa depăşind pragul maşinilor. Un BMW a intrat în plutire pe apă în mijlocul intersecţiei din zona parcării subterane, fiind scos cu greu de proprietar. Nu acelaşi noroc l-a avut şoferul unei Dacii Papuc, care a rămas în mijlocul băltoacei gigant.

Circulaţia tramvaielor a fost reluată în jurul orei 17.

Zeci de persoane (foto) au rămas blocate în parcarea subterană a Lotus Center. Şoferii nu au putut ieşi din cauza nivelului foarte ridicat al apei.

Sursele BIHOREANULUI spun că, din cauza şuvoaielor de apă, în numeroase locuri din oraş canalizarea a dat pe din afară, atât în incinte cât şi în locuri publice, inclusiv la magazine precum Media Galaxy din centrul comercial Lotus sau la clădirea de birouri din vecini, Trade Center.

Judeţul Bihor a fost vizat, după amiază, de un cod galben pentru intensificări ale vântului ce poate lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, între orele 16 şi 17, cantităţile de apă urmau să atingă 15-20 l/mp, căzând şi grindină de dimensiuni mici.