Rusia a retinut un inalt diplomat roman suspectat de implicare in furtul de informatii militare secrete. Anuntul a fost facut de FSB (Serviciul Rus de Securitate). Este vorba despre Gabriel Grecu, secretar I al Departamentului Politic din Ambasada Romaniei la Moscova.

FSB a precizat ca "Gabriel Grecu a fost arestat la Moscova pe 16 august, in timp ce incerca sa primeasca informatii secrete de natura militara de la un cetatean rus".

Ministerul rus de Externe a transmis părţii române un protest pe canale diplomatice privind activităţile diplomatului Gabriel Grecu, reţinut luni pentru activităţi de spionaj şi declarat persona non grata, a anunţat Serviciul Federal de Securitate rus, citat de Interfax, în pagina electronică.

"Ministerul rus de Externe transmis un protest părţii române, prin canale diplomatice, în legătură cu activităţile lui Gabriel Grecu, care sunt incompatibile cu statutul său diplomatic. Cetăţeanul străin a fost declarat persona non grata şi va trebui să părăsească Rusia în termen de 48 de ore", a precizat FSB.

MAE a precizat că în acest moment nu comentează arestarea diplomatului român Gabriel Grecu la Moscova sub acuzaţia de spionaj.