Opţiunile pariorilor sau ale participanţilor la sondaje pe tema viitoarei campioane mondiale sunt limitate pe măsura intrării Cupei Mondiale în fazele finale.

Există însă şi răspunsuri absurde, al căror procentaj este semnificativ în anumite ţări. Astfel, în Rusia, un sondaj despre CM 2010 aduce o uriaşă surpriză: opt la sută dintre ruşi cred în victoria ţării lor la Cupa Mondială. Însă Rusia nici nu participă la acest turneu, iar asta fiindcă nu s-a calificat.

Majoritatea ruşilor (33 %) consideră, totuşi, că turneul va fi câştigat de Brazilia. Sondajul a fost efectuat în perioada 18-22 iunie, în 130 de oraşe, fiind intervievate 1.600 de persoane adulte. Cupa Mondială este foarte populară la Moscova, barurile din capitala rusă care transmit în direct partidele fiind arhipline. Politicienii ruşi aşteaptă, la rândul lor, decizia FIFA în privinţa candidaturii Rusiei la organizarea CM în 2018 sau 2022.

Într-un alt sondaj, realizat de popularul cotidian sportiv Marca, doar 32,9 % dintre spanioli cred că naţionala lor poate câştiga titlul mondial, iar 21,3 % cred că echipa se va califica în finală, unde va pierde.