Cea de-a şaptea poruncă a lui Dumnezeu, să nu furi, nu pare să fie întocmai respectată de nişte călugăriţe din Oradea. Un cititor al BIHOREANULUI a surprins, în înregistrări video, cum trei măicuţe au rupt flori de liliac dintr-un pom care nu le aparţine.

Întâmplarea s-a petrecut sâmbătă, la ora 16.38, pe strada Piatra Craiului, care trece pe la limita terenurilor Mănăstirii Sfintei Cruci. O maşină de teren de culoare albă, deloc ieftină, cu număr de înmatriculare BH-17-DAD, a oprit pe strada nemodernizată, iar din autoturism au ieşit rapid trei călugăriţe, îmbrăcate în haine monahale specifice.

Măicuţele au rupt flori de liliac dintr-un arbust aflat la marginea terenului proprietate privată şi care, fireşte, nu le aparţine. „Au ieşit ca ninja la comandă, au golit cât au putut şi au plecat repede”, a declarat BIHOREANULUI martorul păţaniei.

Toată „operaţiunea” a durat câteva minute, atât pentru că măicuţele s-au mişcat repede, cât şi pentru că nu aveau prea multe flori de luat. „Înainte să vină ele, au mai fost nişte ţigănci la furat”, a mai povestit orădeanul, care nu a putut să nu remarce similitudinea comportamentelor.