Zborul Memmingen - Oradea de sâmbătă seara, precum şi cursa de retur, au fost anulate de compania Ryanair. Pasagerii au fost anunţaţi iniţial că zborul este amânat, iar apoi că acesta a fost anulat, fără a li se da explicaţii.

Aeronava trebuia să decoleze de la Memmingen, sâmbătă, 16 iunie, la ora 18.30. Potrivit bihon.ro, cu aproximativ 2 ore înainte de decolare, reprezentanţii companiei au anunţat că zborul va avea o întârziere de 2 ore şi 40 de minute şi va decola abia la 21.10.

Cu circa o oră înainte de 21.10 pasagerii cursei au primit un SMS prin care au fost informaţi că zborul este anulat, fără alte explicaţii. În schimb, ei au fost îndrumaţi spre site-ul companiei pentru a alege dacă doresc să le fie înapoiaţi banii sau să înlocuiască zborul cu altul.

În mod normal, aeronava trebuia să decoleze înapoi de la Oradea spre Memmingen la ora 21.35. Evident, şi acel zbor a fost anulat.

După cum se ştie, compania Ryanair a anunţat că se retrage de la Oradea. Două rute, cele de Londra şi Dusseldorf, au fost suspendate de la începutul lunii iunie. Zborurile spre şi dinspre Memmingen, Barcelona-Girona şi Milano-Bergamo urmează să fie suspendate la finalul lunii octombrie.