Compania aeriană Ryanair a decis din ca "din motive comerciale" să oprească mai repede şi cursele de la Oradea la Dusseldorf-Weeze, după ce a făcut acelaşi lucru şi cu zborurile spre Londra-Stansted.

Zborurile spre Dusseldorf vor fi suspendate de la 1 iunie, deşi ar fi trebuit ca acest lucru să se întâmple în octombrie. Clienţii care şi-au cumpărat bilete după acea dată au fost anunţaţi că ruta nu va mai fi operaţională.

Pe site-ul Ryanair se mai pot face rezervări doar până pe 31 mai pentru zborurile Oradea – Dusseldorf-Weeze.

Deocamdată, se mai pot cumpăra bilete pentru rutele Barcelona-Girona, Milano-Bergamo şi Memmingen pentru zboruri până în luna octombrie inclusiv, dar asta nu garantează faptul că şi aceste rute vor fi suspendate peste noapte.

În luna martie, BIHOREANUL anunţa că Ryanair a decis să anuleze din programul de iarnă toate cursele pe care le operează de pe Aeroportul Internaţional Oradea, deşi zborurile erau mereu încărcate cu pasageri.

După cum se vede, Ryanair nu a aşteptat programul de iarnă, ci a renunţat la două destinaţii încă din luna iunie.

Şefii Consiliului Judeţean Bihor şi ai Aeroportului Internaţional Oradea nu au fost capabili că explice cum a fost posibilă anularea unilaterală a zborurilor şi nu au prezentat public nici ce condiţii impunea contractul încheiat cu Ryanair.