Cursa aeriană Oradea – Dusseldorf Weeze, operată de compania Ryanair în zilele de miercuri și sâmbătă, va fi suspendată de la finalul lunii octombrie, conform portalului operatorului aerian. Ultimele biletele care se pot rezerva sunt pentru zborul din 29 octombrie, spre deosebire de celelalte rute de la Oradea, spre Milano (Bergamo), Bologna și Londra (Stansted), în cazul cărora rezervările sunt disponibile inclusiv în 2023. 

Vestea a apărut, joi, pe site-ul boardingpass.ro, ce conține știri despre companii aeriene și zboruri. Analizând portalul oficial al Ryanair, boardingpass.ro a detectat șase rute spre și dinspre România care vor fi suspendate la toamnă: București – Perugia, Oradea – Dusseldorf (Weeze), Sibiu – Billund, Sibiu – Milano, Sibiu – Liverpool și Suceava – Viena. 

Fiindcă a primit un sprijin financiar de 800.000 de euro din partea Primăriei Oradea, Ryanair s-a angajat să țină operaționale cursele spre cele patru destinații menționate mai sus vreme de 12 luni. Perioada aceasta a „expirat” în această vară în cazul zborului spre Dusseldorf – Weeze (aeroport aflat, de fapt, la circa 80 de kilometri de Dusseldorf). 

Nici Ryanair, nici Primăria Oradea, nici Aeroportul Oradea nu au făcut vreo informare publică legată de suspendarea acestei rute.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!