Compania Ryanair a anunţat joi deschiderea bazei cu nr. 78 pe Aeroportul Internaţional Timişoara, acesteia fiindu-i alocată, conform unui comunicat de presă, o aeronavă, şi urmând să fie operaţională din 1 noiembrie.

"De pe aeroportul bănăţean vor fi operate 7 noi rute către Berlin, Bruxelles Charleroi, Dusseldorf Weeze, Frankfurt Hahn, Londra Stansted, Milano Bergamo, dar şi o nouă rută catre Bucureşti, cu o frecvenţă de două zboruri pe zi", se arată în comunicatul Ryanair.

Acesta precizează că prima bază românească a companiei va deservi 575.000 de noi clienţi pe an şi va susţine 430 de locuri de muncă pe an, conectate activităţilor Aeroportului Internaţional Timişoara.

Deschiderea bazei Ryanair la o distanţă atât de mică de Oradea pune în discuţie şansele Aeroportului Internaţional de aici, recent modernizat, de a găzdui o bază a acestei companii, cu care de altfel a şi deschis anul trecut discuţii pe această temă.

Până la această oră, reprezentanţii Consiliului Judeţean Bihor nu au putut fi contactaţi pentru a preciza dacă stabilirea bazei de la Timişoara exclude sau periclitează varianta unui hub similar la Oradea.