Şefului Executivului a ieşit, vineri, în rândul celor peste 200 de sindicalişti nemulţumiţi de salariile mici şi de legea pensiilor. Potrivit ziarului Gândul, Boc a fost huiduit, i s-a cerut demisia şi era cât pe-aci să fie ţinta unui bulgăre de zăpadă, însă premierul nici n-a observat.

O femeie din mulţime i-a arătat acestuia fluturaşul cu 600 de lei pe luna februarie, spunându-i că nu poate trăi cu aceşti bani. Boc a replicat că nu există fonduri la pensii, iar sindicaliştii i-au propus soluţia de a mări salariile pentru a contribui mai mult la pensii. Protestatarii i-au cerut lui Boc locuri de muncă stabile şi l-au atenţionat că acesta este doar începutul acţiunilor de protest, ei susţinând că vor ajunge şi la grevă generală dacă nu li se dau drepturile care li se cuvin.

Agitaţi, sindicaliştii au scandat în repetate rânduri "Jos Guvernul!", "Demisia!", iar unul dintre ei a strigat "V-am votat degeaba". Cu toate astea, premierul le-a cerut sindicaliştilor să susţină adoptarea de către Parlament a legii pensiilor, explicându-le că pensiile mici nu vor fi reduse şi că, fără o reformă a sistemului care să ducă la eliminarea pensiilor şi a salariilor de lux, statul nu va mai putea asigura pe termen mediu celelalte categorii de venituri.

Boc a fost de acord să discute cu sindicatele şi le-a cerut să formeze o echipă de negociere cu care să vină la cabinetul său.