Conducerea PDL şi liderii judeţeni ai partidului s-au reunit vineri, pentru prima dată după alegerile parlamentare de duminică, la care formaţiunea a înregistrat un eşec. În urma şedinţei Colegiului Director, s-a hotărât că alegeri în PDL vor avea loc în luna mai a anului viitor, iar până atunci, deşi i s-a cerut demisia, Vasile Blaga rămâne preşedinte al partidului.

"M-a bucurat înţelepciunea tuturor colegilor. Şi-au exprimat fiecare cuvânt cu multă ponderare pentru a ajunge până la urmă la concluzia că avem nevoie de un partid unit", a declarat Vasile Blaga, vineri, la finalul şedinţei PDL.

Senatorul a spus că la Colegiul Director s-a decis ca pe parcursul lunii ianuarie şi februarie să se facă analize în fiecare organizaţie judeţeană, iar în 23 februarie să fie convocat Consiliul Naţional de Coordonare, care va stabili data unei Convenţii Naţionale extraordinare în luna mai.

La convenţie sunt aşteptaţi să participe 5.000 de delegaţi. Întrebat în legătură cu faptul că înaintea şedinţei lideri ai PDL pledau pentru demisia actualei conduceri, Blaga a răspuns: "Nu am avut niciun coleg în sală care să solicite acest lucru", a precizat antena3.ro.