În mai puțin de trei ani, DJ 795 Salonta – Tinca va fi reabilitat. Consiliul Judeţean a decis miercuri câştigătorul licitaţiei pentru reabilitarea şi modernizarea drumului, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, acesta fiind asocierea formată din firmele Drum Asfalt SRL, Trameco SA, Aquacons SRL şi Tisoti Exim SRL.

Investiţia este una importantă, pentru care s-au "bătut" opt asocieri formate în total din 50 de firme. Lucrarea a fost adjudecată la valoarea de 72,483 milioane lei fără TVA, adică circa 14,7 milioane euro. Termenul pentru depunerea contestaţiilor este 12 aprilie. 

Proiectul presupune reabilitarea a 23,32 kilometri ai DJ 795 între municipiul Salonta şi comuna Tinca, iar termenul pentru executarea lui de 42 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

În legislatura precedentă, în anii 2018-2019, consilierii judeţeni au fost divizaţi în ce priveşte realizarea acestui proiect, fosta putere PSD-UDMR-ALDE propunând reabilitarea şi modernizarea din fondurile proprii ale CJ Bihor, în timp ce fosta opoziţie PNL voia ca lucrările să fie derulate din fonduri europene şi după reabilitarea altor drumuri, considerate mai importante. De asemenea, PSD şi UDMR voiau ca în proiectul de reabilitare a drumului judeţean să fie incluse şi realizarea de sensuri giratorii şi piste pentru biciclişti în Salonta, lucru cu care liberalii nu au fost de acord, spunând că în acest caz ar trebui procedat la fel în toate localităţile, nu doar în municipiul condus de UDMR.

Comunicatul dat publicităţii miercuri, CJ Bihor precizează că lucrările "vor fi finanţate din bugetul propriu, dar se caută oportunităţi pentru finanţarea acestora cu fonduri externe".