Centura Oşorhei, cea mai aşteptată şi totodată cea mai importantă din Zona Metropolitană a Oradiei, a fost deschisă circulaţiei sâmbătă seara, de la ora 19.

Imediat după inaugurare, care a fost fără fast și tăieri de panglici, BIHOREANUL a dat o tură pe noul drum de legătură, care are o bandă pe sens, și a parcurs cei 5,8 kilometri în aproximativ 6 minute.

Centura, care a fost deja străbătută de sute de maşini, va contribui semnificativ la fluidizarea traficului, preluând o bună parte din cele peste 25.000 de autovehicule care tranzitează zilnic localitatea Oşorhei.

Traseul centurii construite de Consiliul Județean începe din sensul giratoriu aflat la intersecţia centurii Oradea cu drumul comunal spre Cheriu, ocoleşte Oşorheiul pe la sud şi se încheie în giraţia de pe DN1 care face legătura cu drumul comunal spre Fughiu. De asemenea, centura include două poduri peste Valea Bonar şi Valea Tăşad, precum şi un pasaj suprateran care traversează calea ferată Oradea – Cluj la intersecţia cu localitatea Fughiu.

Centura Osorhei

În cadrul aceluiaşi proiect, sunt în desfăşurare lucrări de reabilitare şi pe drumul judeţean dintre Oşorhei şi Copăcel, care includ lărgirea şoselei, refacerea podurilor şi accesului la proprietăţi. Aproximativ 70% din aceste lucrări au fost deja finalizate.

Lucrările la drumul ocolitor au început în martie anul trecut şi au fost executate de compania PORR Construct.

Valoarea totală a contractului pentru realizarea centurii şi reabilitarea DJ 767E a fost de 108,275 milioane lei plus TVA, cu finanţare asigurată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2021-2027.

Centura Osorhei

Noua centură reprezintă una dintre cele mai importante rute din cele 5 centuri construite în Zona Metropolitană Oradea, contribuind la reducerea semnificativă a timpului de deplasare şi eliminarea blocajelor care se creează adesea pe DN1, la ieşirea din Oradea spre Oşorhei.

Realizarea centurii Oşorhei face parte dintr-o serie de proiecte ale CJ Bihor ce includ, pentru Zona Metropolitană Oradea, şi centurile Sântandrei, Sânmartin şi Nojorid (date deja în folosinţă), Aleșd (care va fi dată în folosință pe 30 august), Beiuș (care urmează să se deschidă în septembrie) și Biharia (care trebuie să fie finalizată până la sfârşitul anului).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!