O multitudine de cărți, o colecție impresionantă de ghiozdane, rechizite pe alese, stilouri de marcă, penare multicolore sau imprimate cu tot soiul de personaje, culori acrilice de la branduri de top, globuri pământești, seturi Lego, pânze pentru pictură, accesorii pentru ateliere de creație - acestea sunt doar câteva dintre produsele din oferta librăriei Compas, care a fost inaugurată marți, 1 august, în centrul Oradiei. 

Branduri de top 

Aceasta este a 13-a librărie din rețeaua autohtonă Compas, lansată cu 24 de ani în urmă în Satu Mare. Noul magazin din Oradea se află pe strada Republicii nr. 12, la parterul Palatului Apollo.

Librăria Compas este generoasă atât din punct de vedere al spațiului, cât și al ofertei. Descrisă simplu chiar de gazde prin sintagma „o librărie faină”, Compas se întinde pe 700 de metri pătrați, având parter și etaj, iar oricine poate petrece minute în șir descoperind sortimentele expuse pe rafturi.

Încă din primele ore după ce și-a deschis porțile, orădenii au intrat în noua librărie să facă tocmai asta. Tineri, copii, părinți - toți au cercetat oferta librăriei Compas, nu puțini oprindu-se pe la case și cumpărând produsele care i-au convins. „Îmi place foarte mult. Îmi place că, pe lângă cărți, sunt foarte multe suveniruri și obiecte de papetărie. Avem și niște fotolii în care putem să ne relaxăm. E foarte frumos!”, a spus Evelin, una dintre primele vizitatoare ale librăriei.

Pentru artiști 

La Compas sunt peste 35.000 de sortimente de produse, astfel că librăria este un mic paradis al celor care pun preț pe obiectele de papetărie. Câteva dintre brandurile de aici sunt Herlitz, Pilot, Schneider, Faber-Castell, Daco, Pelican, Bic, Daler Rowney, Casio, Maimeri etc. 

Cei care-și aprovizionează biroul găsesc hârtie pentru copiator, o selecție importantă de bibliorafturi, capsatoare, inclusiv de mari dimensiuni, facturi, chitanțiere, folii etc. 

De asemenea, la etaj sunt expuse cărțile, care includ autobiografii, cărți de dezvoltare personală, cărți pentru copii, Compas oferind în special bestsellere. Tot la etaj este disponibilă o importantă colecție de globuri pământești de diferite dimensiuni. 

Librăria are o importantă componentă a produselor care pot fi folosite în diverse îndeletniciri artistice, de la nivel de amatori până la artiști în toată regula. De pildă, se vând o sumedenie de accesorii care pot fi folosite în ateliere de creație la grădiniță, apoi o varietate de pensule și culori acrilice sau tempera, de la branduri cunoscute, pânze pentru pictură de dimensiuni mai mici sau mai mari, șevalete, pachete cu lut pentru modelaj, precum și spray-uri de graffiti. 

Jocuri și cadouri

Librăria are o mulțime de opțiuni când vine vorba de stilouri, pixuri, evidențiatoare, caiete, agende, penare, ghiozdane, atât pentru copii, cât și pentru adolescenți. De pildă, fetele găsesc la Compas produse din colecția Top Model by Depesche. 

Este expusă și o varietate de puzzle-uri și jocuri, de la Monopoly la table sau șah, precum și diferite jocuri menite să contribuie la dezvoltarea copiilor, cum ar fi „Jocul opozițiilor”, cu 24 de cartonașe-puzzle cu imagini și cuvinte opuse. Se pot cumpăra și jucării, ca seturi Lego sau păpuși Barbie. 

Printre produsele interesante care pot fi achiziționate din noua librărie se numără și carioci pentru desene pe față și foarfecă pentru stângaci.

Tot la Compas se găsesc mai multe obiecte ce pot deveni cadouri pentru cei dragi. De pildă, se pot cumpăra căni sau seturi de căni „îmbrăcate” cu imagini din operele lui Gustav Klimt, mașini vintage de metal, de diferite dimensiuni, telefoane vintage etc. 

Orădenii trebuie să știe că Librăria Compas este deschisă pe tot parcursul zilei, inclusiv în weekend. Mai precis, orarul este următorul: luni-vineri - între orele 8 și 21, sâmbătă și duminică – între orele 09 și 21. 

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!