Gustul unei mese aparte, gustul cinelor în oraşe europene cu tradiţie culinară sau, pur şi simplu, gustul unor produse premium, realizate chiar şi artizanal de producători cu tradiţie de multe generaţii din Italia, Spania, Austria, Ungaria şi Franţa... Ţi-e dor de aceste arome sau poate vrei să le descoperi? Ai şansa să o faci chiar în Oradea, la noul magazin MM Gourmet. 

Raiul gurmanzilor

Băcănia MM Gourmet a fost deschisă în luna aprilie pe strada Păunului nr. 3 (în spatele hotelului Ramada şi în vecinătatea Grădiniţei nr. 27), iar de atunci îşi primeşte clienţii cu produse unul şi unul. 

MM Gourmet se adresează atât cunoscătorilor în ale gastronomiei, cât şi curioşilor care vor să descopere gusturi noi, "împachetate" în delicatese atent preparate. "Cămara" magazinului este formată din bunătăţi premium, selectate de la producători autentici, cu tradiţie în ţările lor. Cele mai multe dintre ele nu se găsesc în alte magazine din Oradea!

Ce oferă MM Gourmet? Între altele, gazdele te aşteaptă cu circa 30 de brânzeturi din Italia, Spania, dar şi Grecia, numeroase medaliate la concursuri de specialitate. Este vorba despre brânzeturi maturate, semi-maturate şi moi, de capră, oaie, vacă, dar şi mixuri. Între acestea se numără pecorino, grana padano şi parmezan, precum şi – un sortiment aparte – brânza de oaie Manchego, importată din Spania. De notat este, de asemenea, că doritorii pot cumpăra şi parmezan răzuit, diferenţa faţă de alte magazine fiind că gazdele îl răzuiesc pe loc, cu un dispozitiv special.

Jamón, prosciutto şi alte tentaţii... 

Tot la magazinul cu specialităţi de pe strada Păunului găsiţi o varietate de produse din carne. Chiar şi din exterior, trecătorii văd agăţate jamboane întregi (pe care le pot cumpăra chiar şi aşa, întregi, cu suport şi cuţit) aduse din Spania. Între acestea se numără jamón Serrano şi jamón iberico de Bellota. 

Din categoria specialităţilor fac parte şi diferite salamuri, inclusiv din mistreţ, dar şi mai multe sortimente de chorizo 100% naturale (cârnaţ de porc specific Spaniei şi Portugaliei). În vitrinele MM Gourmet se mai găsesc sortimente de prosciutto (ex: di Parma, di San Daniele, ba chiar şi o raritate: prosciutto de vită Cecina de León), dar şi mortadella sau pancetta. Merită spus că aceia care trec pragul magazinului pot gusta sortimentele expuse, pentru a afla dacă sunt pe placul lor!

Gusturile Europei

Din oferta MM Gourmet mai fac parte o varietate de paste artizanale (marca Luciana Mosconi), de la fettuccine până la tagliolini şi rombetti, cu sau fără ou. Pe rafturile noului magazin din Oradea se mai află diferite uleiuri (de dolveac, de măsline, de struguri) din Austria, Italia şi Spania. Din Ungaria, gazdele au adus o gamă de oţeturi balsamice din zmeură, struguri sau pere şi lavandă, precum şi gemuri care pot fi "asortate" cu brânzeturi şi cărnuri.

Între specialităţile de la MM Gourmet se numără şi sosuri pentru paste, sortimente de ton în ulei de măsline, la borcan (inclusiv file de ton roşu), dar şi câteva sortimente de rilettes (carne de gâscă sau raţă tocată mărunt şi transformată într-o pastă) aduse din Franţa. 

Produsele MM Gourmet pot fi savurate în familie sau pot fi făcute cadou, sub forma unor coşuri sau platouri, ca bunătăţi premium. 

Cu pasiune

Proprietarii noului magazin, orădenii Mihai şi Maria, pun pasiune în afacerea lor, vrând ca toți cei care le trec pragul să descopere mâncăruri speciale şi gusturi noi. Cei doi conduc în paralel şi o cofetărie, MM Cakes, care, la rându-i, pregăteşte la comandă prăjituri şi torturi aparte, din ingrediente naturale. 

Magazinul MM Gourmet (care are şi o pagină de Facebook cu acelaşi nume) este deschis de luni până vineri între orele 10 şi 18, precum şi în zilele de sâmbătă, între orele 10 şi 16, şi aşteaptă să fie descoperit... 

(advertorial)