Prima ediţie a OctoBerFest s-a deschis vineri, în curtea berăriei Bers Nova din Parcul Industrial Borş, oferindu-le pofticioşilor "Bere artizanală, mâncare delicioasă, concerte de muzică rock, ateliere de creaţie şi multă voie bună".

Festivalul a debutat vineri după amiază, în aer liber, într-un cadru în care participanţii păstrează distanţa de siguranţă, organizatorii asigurând dezinfectanţi și măşti, iar mesele sunt distanţate.

Vineri, numărul participanţilor era unul timid - până spre seară s-au adunat cam 100 de persoane - dar totuşi, atmosfera a devenit rapid prietenească, muşteriii bucurându-se unii de prezenţa altora: "Demult nu ne-am văzut", s-au auzit mai multe voci între aceştia.

Cei care trec pe la festivalul de la Bers Nova au posibilitatea de a alege între diverse sortimente de bere nefiltrată made in Bihor, de la unele mai tari, până la unele cu note fine de caramel, sau la beri negre, cu arome de cafea şi zahăr ars. Sloganul ales de organizatori este: "Beer that will rock your senses!". 

În ce priveşte mâncarea, petrecăreţii au de ales între bucate specifice tradiţionalului Oktoberfest, pregătite de restaurantul Graf, între care bratwurst thüringer (cârnaţi specifici nemţeşti) şi sauerkraut (varză murată).

După deschiderea primelor beri, dar şi diverse activităţi şi jocuri, vineri seară, Paul Olău (foto jos), proprietarul berăriei şi organizatorul OctoBerFest, a prezentat şi primii artişti care au urcat pe scena festivalului: trupa orădeană Mustang.

Acesta a vorbit şi despre berea artizanală pe care o produce şi a explicat, între altele, că berea la doză ar fi mai puţin bună decât cea la sticlă este un mit.

Accesul la OctoBerFest se face pe bază de bilete, care costă fie 10 lei (pentru festival şi activităţi), fie 50 lei pentru festival, activităţi şi concerte, la care se adaugă o bere din partea casei, putând fi achiziţionate fie pe loc, fie online, prin reţeaua iabilet.ro. Participanţii sunt rugaţi să respecte măsurile de siguranţă în contextul pandemiei de Covid-19.


Vezi mai jos programul celor două zile:

Sâmbătă 10 Octombrie:

14:00 - Activităţi creative, jocuri, degustări şi mâncare delicioasă de la Pita Street Food by Graf

15:00 – Live Graffiti cu Grafformers

16:00 – Paradă de motociclete

19:00 – Concert Fraţii Jdieri

21:00 – Concert Melmac Riders

Duminică 11 Octombrie:

14:00 - Activităţi creative, jocuri, degustări şi street food marca Graf

15:00 – Târg de viniluri Lazy Hour Store

16:00 – Open Mic session: Ceitrei

20:00 – Concert Fringeheads

21:00 – Concert Baby Elvis