Administraţia Domeniului Public a anunţat că piaţa de miei din Ioşia va fi deschisă în acest an în perioada 29 aprilie - 4 mai.

Piaţa deschisă pentru tăierea şi comercializarea mieilor cu ocazia sărbătorilor pascale ortodoxe va funcţiona luni, marţi, joi şi vineri între orele 9 şi 18 şi sâmbătă între orele 9 şi 13. "În fiecare zi, cu excepţia celei sâmbătă, în intervalul orar 13-14, hala va fi închisă pentru curăţenie şi dezinfecţie", se precizează în comunicatul ADP Oradea.

Chiar dacă pentru ziua de sâmbătă orarul stabilit este între 9 şi 13, potrivit ADP, dacă există cerere, comercianţii vor putea rămâne în piaţă şi după această oră. Chiria pentru un ied pe zi este de 10 lei, un măcelar va plăti 63 de lei chirie pe zi, iar un cumpărător de piei, 265 de lei pe zi.

"ADP pune la dispoziţia măcelarilor o hală autorizată pentru sacrificarea mieilor, aceştia având obligaţia să se prezinte cu două seturi a câte 3 cuţite, o bardă, teci pentru cuţite, două rânduri de salopete, halate şi bonete", se mai arată în comunicatul societăţii.