Unul dintre cele mai apreciate branduri în domeniul auto, Volvo, a deschis reprezentanţă în Oradea! Noul showroom a fost amenajat pe Calea Clujului nr. 201, punând la dispoziţia fanilor o multitudine de modele, noi sau aproape noi. Timp de o săptămână, doritorii sunt invitaţi să le încerce!

Lansarea oficială a showroom-ului a avut loc joi seară, în prezenţa unor fani sau apropiaţi ai companiei AutoGrand, dealer oficial Skoda, care şi-a îmbogăţit astfel oferta.

A treia oară cu succes

"Inaugurăm cel mai nou showroom Volvo din România şi cea mai nouă reprezentanţă din Oradea, prima din judeţul Bihor. Este un centru «plin» Volvo - service autorizat şi certificat, vânzări autorizate - suntem dealeri «plini», adică găsiţi toată paleta de autoturisme Volvo, accesorii şi service complet", a declarat Tibor Rittner, director general AutoGrand Oradea.

Primele demersuri pentru aducerea Volvo în Oradea au început încă din 2005, dar nu s-au concretizat, fiind împiedicate de criza economică ce a urmat. Cea de-a a treia  încercare - demarată în 2019 dar frânată temporar de pandemie - a fost până la urmă cu succes, astfel că, acum, fanii brandului suedez au maşinile visate la ei acasă.

"Mă bucur să revin în Oradea, după mai bine de 10 ani. După criza financiară (din 2007 – n.r.), n-a mai prezentat interes neapărat zona, însă am observat în ultimii ani că oraşul s-a dezvoltat accelerat. Acesta este şi motivul pentru care interesul nostru pentru a deschide un dealer în zonă a crescut. Am început căutările acum doi ani şi am ajuns la AutoGrand unde am descoperit o echipă foarte bine pregătită şi foarte ambiţioasă să facă ceva nou, ceva premium. Şi asta ne-a determinat să mergem pe mâna lor. Au fost foarte rapizi în a finaliza investiţia şi să începem cât mai repede treaba", a spus Bogdan Huidan, director general EIT Forum Auto - Volvo Car, importatorul pe România.

Maşini noi sau aproape noi

La AutoGrand, doritorii pot comanda atât maşini noi, cu termen de livrare de maximum 3 luni, cât şi rulate, aproape noi, dar "perfecte", după cum a subliniat reprezentantul companiei orădene.

Volvo Oradea Autogrand

"Noi considerăm că asta e punctul nostru forte: avem o relaţie foarte bună în Vest şi aducem autoturisme de 1 an, maxim 2, cu kilometri puţini, 15.000-20.000, maşini perfecte, care au priză la public", a precizat Tibor Rittner.

Maşinile rulate sunt achiziţionate prin serviciul Das Welt Auto, iar clienţii au garanţia că acestea sunt verificate şi au toate componentele, dar şi documentele, în regulă.

Zeci de maşini pe stoc

Zeci de maşini Volvo aflate pe stoc, fie pe benzină, diesel, plug-in Hybrid sau electrice, îşi aşteaptă cumpărătorii la Volvo AutoGrand Oradea, pe Calea Clujului. Printre modelele disponibile se regăsesc şi modele căutate precum S90 sau XC 90.

"Acum oferta noastră este cu pachetul Polestar (Polestar Performance, o tehnologie superioară ce oferă o experienţă de condus mai rapidă, mai intuitivă, mai precisă şi mai controlată – n.r.) la promoţie, este un tuning al fabricii care se oferă acum la pachet, cadou. Toate maşinile sunt cu mulţi, mulţi, mulţi cai putere", a mai spus Rittner.

De altfel, cei care au participat la lansarea de joi seară au avut ocazia să studieze şi un Volvo C40 Recharge, cu două motoare electrice (unul ce deserveşte puntea faţă şi un altul puntea spate, deci "tracţiune integrală"), dar cu zero emisii. Arătoasa maşină are 408 cai putere şi atinge viteza de 100 km/h în doar 4.7 secunde. Autonomia acesteia ajunge până la 451 de kilometri.

Test drive Volvo la Autogrand

Cei curioşi să vadă noile maşini sunt invitaţi să o facă în test drive. Până sâmbătă, 11 noiembrie, inclusiv, doritorii sunt aşteptaţi la showroom-ul Volvo AutoGrand de pe Calea Clujului, programându-se la telefon 0259.440.340.

Participanţii trebuie să aibă peste 18 ani, să aibă permis de conducere valabil şi să îndeplinească toate condiţiile pentru a urca la volan. Împreună cu un reprezentant AutoGrand, aceştia vor avea posibilitatea să testeze maşinile prin oraş.

Nu vă rămâne decât să le încercaţi! Poate fi dragoste la prima atingere...


Viitorul e electric

La evenimentul de joi de la AutoGrand a fost prezent şi Erdem Capanoglu (foto jos), Regional Business Manager la Volvo Cars, care a subliniat că una dintre priorităţile Volvo este de a păstra un mediu curat pentru generaţiile viitoare.

Precizând că unul dintre motivele pentru care Volvo alege electric este performanţa tehnologică, Erdem Capanoglu le-a spus celor prezenţi că, pentru diminuarea efectelor nocive asupra mediului, din 2025 compania nu va mai produce deloc maşini diesel, din 2030 va vinde doar electrice, iar din 2040 ţinteşte să producă maşini fără a afecta mediul, deci cu zero emisii.

Că viitorul e electric par să înţeleagă deja şi bihorenii, a arătat Tibor Rittner. "Vreau să vă spun cu mândrie că în luna octombrie am livrat din acest showroom 5 autoturisme, din care primele două au fost tocmai două XC 40 full electrice. Asta înseamnă că şi bihorenii au înţeles că viitorul este electrificarea", le-a spus participanţilor la eveniment reprezentantul AutoGrand.


Un cadou de efect

La lansarea de joi seară a fost prezent şi Şerban Sere, preşedintele CSM Oradea, cu care AutoGrand are un parteneriat pentru deplasările la competiţii, antrenamente şi transportul oficialilor, alături de doi dintre sportivii echipei de baschet – Bogdan (Bobe) Nicolescu şi Toddrick LeSean Gotcher.

Cei doi sportivi au dat autografe pe mini-mingi de baschet, dăruite apoi oaspeţilor, care au apreciat ineditul cadou.

Atmosfera a fost presărată şi cu momente muzicale, oferite de violonistul Robert Rittner, dar şi de interpreta Natalia Selegean.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!