Mult aşteptatul restaurant & lounge Rivo s-a deschis, săptămâna trecută, pe malul Crişului Repede, între hotelurile Continental şi DoubleTree by Hilton, îmbogăţind astfel substanţial oferta culinară şi de relaxare a oraşului.

Rivo este compus dintr-un restaurant semiînchis, o terasă în consolă, adică una care se întinde spre albia Crişului Repede şi o zonă de lounge situată pe un spaţiu verde, cu fotolii şi canapele protejate cu umbele. În total, noul restaurant din Oradea are o capacitate de 200 de locuri.

Încă din primele zile, Rivo Restaurant & Lounge a fost vizitat de numeroşi clienţi, care au putut descoperi o locaţie cu un design inedit, completat cu mobilier şi accesorii atent alese, în ton cu specificul localului.

Proprietarii prezintă Rivo ca fiind un restaurant cu specific mediteranean, meniul fiind pregătit de o echipă de bucătari cu experienţă. Produsele folosite aici sunt mereu proaspete, aprovizionarea fiind făcută zilnic. Pâinea, că e albă, neagră, cu sau fără seminţe, este pregătită chiar în bucătăria restaurantului.

Meniul în sine este unul bogat şi savuros, cu preparate făcute după reţete inedite. Spre exemplu, la Rivo orădenii şi turiştii pot încerca specialităţi din sturion, nemaiîntâlnite în restaurantele din oraş. De asemenea, ei sunt ademeniţi cu biban de mare, servit cu dovlecei şi spanac, chefal brun, servit cu risotto cu carne de scoici şi bacon. Tot în oferta Rivo se găsesc şi preparate din creveţi, păstrăv şi somon.

Nu doar fructele de mare şi specialităţile din peşte sunt "vedetele" meniului, ci şi preparate precum piept de raţă, cotlet de miel, muşchi de vită şi chiar un cheeseburger marca Rivo, servit cu cartofi prăjiţi şi salată. Din meniu nu lipsesc nici supele-cremă ori pastele. Meniul pentru copii cuprinde şi el trei specialităţi: somon servit cu cartofi piure, piept de pui cu cartofi prăjiţi, respectiv spaghetti cu şuncă şi ciuperci în sos alb.

Deserturile sunt pregătite de un bucătar specializat pe acest domeniu culinar, clienţii putându-se răsfăţa cu crème brûlée, fondant de ciocolată, prăjitură cu portocale, tartă cu lămâie, salată de fructe şi îngheţată asortată. Şi băuturile servite în Rivo Restaurant & Lounge sunt pe măsură, punându-se accent pe diverse soiuri de prosecco, vin alb şi vin roze, din Noua Zeelandă, Argentina ori Chile, precum şi pe soiurile româneşti. Totodată, aici se pot gusta whiskey-uri japoneze importate din Londra, precum Habiki şi Yamazaki.

"Selecţia de băuturi a fost gândită în aşa fel încât să completeze oferta culinară a restaurantului", a precizat Dina Barna, reprezentanta Rivo Restaurant & Lounge.

Ineditul restaurant orădean pune accent şi pe spaţiul verde. Încă de la intrare, clienţii sunt întâmpinaţi cu o mini grădină verticală, aranjată pe faţada restaurantului, iar în zona de lounge spaţiul verde a fost completat cu diverse plante şi flori, inclusiv cu lavandă.

Restaurantul Rivo este deschis luni de la ora 18 până la ora 00.30, de marţi până vineri între orele 8 şi 00.30, iar sâmbăta şi duminica între orele 10 şi 00.30. În weekend, Rivo serveşte şi specialităţi de mic dejun, între care somon afumat, frunkfurter servit cu ouă prăjite, precum şi omletă ţărănească cu bacon, cârnaţi, ceapă verde şi caşcaval.

O ofertă, deci, pe toate gusturile!