Printre cele mai frecvente probleme ale sexualităţii masculine este ejacularea precoce, potrivit specialiştilor. Pentru a veni în ajutorul bărbaţilor, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California au testat timp de trei luni un spray care prelungeşte actul sexual de cinci ori mai mult, relatează EmaxHealth.

Pentru a testa eficacitatea spray-ului, un grup de bărbaţi care au probleme cu durata actului sexual au fost împărţiţi în două categorii. Astfel, unii bărbaţi au primit spray-ul "miraculos" şi l-au pulverizat în zona organelor genitale cu 5 minute înainte de sex, iar cealaltă parte a primit un alt spray - placebo.

Subiecţii primei grupe au confirmat că actul sexual a durat de cinci ori mai mult decât înainte de acest tratament, spunând că şi partida a fost mai intensă decât în mod normal.

Noul produs combină lodocaina şi prilocaina, ambele fiind anestezice locale. Deoarece a trecut toate testele de specialitate, spray-ul ar urma să şi iasă pe piaţă.

Potrivit statisticilor, 30% dintre bărbaţii de toate vârstele suferă de problema ejaculării precoce, chiar dacă este mai des întâlnită în rândul tinerilor care nu au experienţă sexuală.