„Aproape 100 de evenimente pe parcursul a nouă zile și în jur de 50.000 de participanți – acesta ar fi pe scurt bilanțul celei de-a 12-a ediții a Zilelor Sfântului Ladislau, desfășurate în perioada 24-30 iunie sub mottoul Festival fără granițe”, au transmis luni organizatorii din cadrul Asociației Sfântul Ladislau, aceștia mulțumind sponsorilor și partenerilor care au făcut posibil evenimentul.

În cuvântul de încheiere, Zatykó Gyula, președintele Asociației „Sfântul Ladislau”, a spus că un lucru semnificativ pentru relația dintre Cetatea Oradea și Zilele Sfântului Ladislau a fost faptul că festivalul de anul acesta s-a încheiat cu concertul îndrăgitului interpret maghiar Zorán. Asta deoarece, în 2015, cetatea medievală proaspăt renovată a fost „cucerită” de Zilele Sfântului Ladislau, festivalul fiind primul eveniment găzduit după încheierea lucrărilor, iar ediția din acel an s-a încheiat tot cu un concert Zorán. 

„Zilele Sfântului Ladislau au atras și în acest an mulți vizitatori, în special la evenimentele din weekend, când zidurile cetății medievale au prins viață. Ploaia torențială de vineri după-masă s-a oprit la timp pentru ca la concertul lui Deák Bill Gyula numeroșii fani să se poată bucura de un show de zile mari. Vremea a fost fără cusur în zilele de sâmbătă și duminică, astfel că distracția fără granițe și-a intrat în rol, în orele de dinaintea amiezii programele fiind consacrate în special celor mici, iar după-masa și seara fiind pentru toate vârstele și gusturile”, au mai precizat organizatorii. 

Pe scena evenimentului au mai urcat Kowalsky și Vega și s-a ținut un ABBA Tribute Show, iar spectatorii au putut asculta și hiturile lui Máté Péter și Cserháti Zsuzsa, în interpretarea lui Mahó Andrea, Miller Zoltán și Vágó Bernadett. „Cântărețul de operă Molnár Levente a urcat pe scena orădeană împreună cu orchestra sa Fényerő, iar cei mici au avut parte, pe lângă multe alte aventuri palpitante, de concerte cu Tompeti și prietenii săi, precum și cu Veronaki. Dintre trupele orădene, au evoluat pe scenă Stevie Ker, Hakeshet Klezmer Band și Rius & The Band”, mai adaugă organizatorii în darea de seamă de final. 

Mânuitorii de drapele din trupa Pavane i-au impresionat pe spectatori, iar grupul de interpreți Renaissance Consort a invitat publicul la o adevărată călătorie în timp în epoca medievală.

„De un mare succes la public în cadrul festivalului Zilele Sfântului Ladislau s-a bucurat spectacolul În mâna Maicii Domnului, susținut de Ansamblul Popular Harghita la Teatrul Szigligeti, precum și musicalul Cerul susține pământul – Elisabeta, sfânta iubirii, al Teatrului Katona József din Kecskemét”, mai spun reprezentanții Asociației Sfântul Ladislau. 

Sponsorul principal al celei de-a 12-a ediții a Zilelor Sfântului Ladislau a fost OTP Bank Romania, festivalul beneficiind de sprijinul instituțional al Primăriei Oradea, Visit Oradea, Consiliului Județean Bihor, Fundației Culturale Naționale, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt și al Fundației MOL-Új Európa.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!