Cea de-a doua etapă de înscrieri în clasa pregătitoare şi clasa întâi s-a desfăşurat în perioada 20-27 martie, în acest răstimp părinţii putând să opteze pentru şcoala dorită, alta decât cea de circumpscripţie.

"În această etapă, la nivel de judeţ, s-au înscris 418 copii în clasa pregătitoare şi 866 de copii în clasa întâi. În total, după a doua etapă, s-a ajuns la 3.357 de copii înscişi la pregătitoare şi 5.707 la clasa întâi", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Keri Hajnal, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

De menţionat este că, în urma recensământului realizat la nivelul fiecărei unităţi scolare din judeţ, în clasa pregătitoare ar trebui să se înscrie 3.911 copii, iar în clasa întâi, 5.686, numărul acestora din urmă fiind evident depăşit.

Conform statisticilor, în etapa a doua, una dintre cele mai căutate şcoli a fost Colegiul Naţional Iosif Vulcan, (fost Pedagogic). Aici, în prima etapă, cea de circumscripţie, au fost înscrişi doar are doar 21 de elevi în pregătitoare şi 13 în clasa întâi. În cea de-a doua etapă, la pregătitoare au fost acceptate 29 de dosare, iar în clasa I - 90. Astfel că în total, vor avea 50 de elevi la pregătitoare şi 103 în clasa I.

În topul preferinţelor s-a aflat şi Şcoala Dacia, care încă din prima etapă şi-a umplut clasele cu 64 de elevi la pregătitoare şi 115 la clasa întâi. După a doua etapă au ajuns la 76 la pregătitoare şi 30 la I.

La finalul acesteia, s-au putut observa şi cele mai mari şcoli, adică cele care vor avea cei mai mulţi boboci. Până acum, la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu s-au înscris 156 de elevi în clasa întâi şi 66 la pregătitoare, la Oltea Doamna, 147 în clasa I şi 51 în pregătitoare, la Şcoala nr. 11, 125 în clasa I, respectiv 70 în pregătitoare, la Şcoala nr. 16, 124 de copii în clasa I şi 80 în pregătitoare, iar la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, 104 în clasa I şi 34 în pregătitoare.

Următoarea etapă de înscrieri, cea de-a treia, se va desfăşura în perioada 23-25 aprilie şi se va realiza la şcolile de circumscripţie, care sunt obligate să primească dosarele celor care aparţin de zona lor şi nu s-au înscris în prima etapă.

Vezi aici situaţia înscrierilor la fiecare şcoală din judeţ, după etapa a II-a