Ultima probă scrisă a Bacalaureatului, cea la alegere a profilului, a avut loc joi şi, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, a decurs fără probleme.

Din cei 4.247 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat 4.075, în timp ce 172 de tineri au absentat. Rata de participare a fost, astfel, de 96%. Cei mai mulţi candidaţi au optat pentru disciplina Geografie (1.597).

La triajul medical făcut la intrarea în centrele de examen, niciun candidat n-a avut temperatura mai mare de 37,3 grade, aşa că toţi au intrat în săli. Însă, un tânăr care susţinea examenul la Liceul Teoretic Bratca a fost dat afară din sală, pentru tenativă de fraudă. El nu va mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

Absolvenţii de liceu îşi vor afla notele obţinute marţi, 30 iunie, până la ora 12. Aşa cum Ministerul Educaţiei a anunţat deja, numele şi prenumele candidaţilor vor fi anonimizate, astfel că tinerii se vor identifica pe listele cu rezultate folosind un cod unic pe care fiecare dintre ei l-au primit.

Contestațiile vor putea fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16 - 20, și pe data de 1 iulie, între orele 8 şi 12. Toţi cei care vor contesta notele vor semna şi o declaraţie prin care atestă că ştiu că nota se poate modifica prin creştere sau descreştere. După soluţionarea contestaţiilor, notele finale se vor afişa pe 5 iulie.