Ediţia a doua a Transilvania International Film Festival (TIFF) Oradea s-a încheiat duminică seara cu mai multe proiecţii simultane. Deşi oferta filmelor a fost interesantă, nu toate proiecţiile s-au bucurat de un public numeros.

În Piaţa Unirii, care a găzduit în aceste zile şi o reclamă imensă cu numele TIFF, a rulat de la ora 20.30 filmul "Jocuri de putere" (Spania). Producţia spaniolă nu a umplut de curioşi scaunele pregătite de organizatori în piaţa centrală a oraşului.

Sinagoga Sion a fost lăsată în beznă pentru proiecţia filmului "Căruţa fantomă", din 1921, cu acompaniament live, locurile din bănci fiind aproape pline de curioşi

În Cetate, în amfiteatru, a fost proiectat filmul "Moromeţii 2" al lui Stere Gulea, proiecţia având circa 50 de spectatori. 

În acest an, TIFF Oradea s-a desfăşurat în perioada 6-8 septembrie şi a programat 30 de proiecţii, între care avanpremieră şi cineconcerte. De asemenea, cinefilii orădeni s-au putut întâlni şi discuta cu câţiva dintre protagoniştii filmelor aduse în cadrul acestei ediţii. 

Transilvania International Film Festival Oradea a fost organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi de Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (Visit Oradea) cu sprijinul financiar al Primăriei.