Invenţie extrem de economicoasă a unui grup de studenţi de la Universitatea Brigham: tinerii au realizat prototipul unui vehicul extrem de economic, valoarea consumului de carburant obţinută în condiţii reale părând pur şi simplu SF: 0,17 litri la 100 de kilometri!

Potrivit ProMotor, invenţia a fost făcută publică la concursul SAE Supermilage Competition. Cei 7 studenţi, inventatori ai BYU Supermilage Vehicle, au reuşit să obţină cel mai bun consum cu vehiculul lor.

Valoarea consumului de combustibil a fost 1.331 mpg, adică circa 0,17 litri/100 km! Astfel, cu maşina lor s-ar putea parcurge peste 560 de kilometri cu un singur litru de benzină! Atât doar că nu e foarte rapidă, media de deplasare fiind de aproximativ 15 mile pe oră, adică undeva la 24,14 km/h.

În cazul competiţiei la care a participat vehicolul studenţilor, regula a fost ca maşina să folosească doar 20 de grame de benzină pe un traseu de 10 mile lungime.

Super maşina are o caroserie optimizată aerodinamic, foarte uşoară, care împreună cu motorul cântăreşte doar 45 de kilograme. Propulsorul folosit aparţine unei maşini de tuns iarba, modificat: studenţii i-au modificat sistemul de injecţie şi i-au crescut compresia de la 8:1 la 14:1.

Deşi teoretic vehiculul demonstrează că se pot obţine valori extrem de joase ale consumului de carburant, în practică se pare că tot propulsia electrică şi cea pe bază de hidrogen sunt viabile în viitorul apropiat.